Utorak je.


U jutarnjem terminu
s Vama je Robert
Trenutno svira:
LINKIN PARK
CRAWLINGSviralo je:

CURE
Close To Me

DARKO RUNDEK
Mijenjam Se (ft. Haustor)

SISTER SLEDGE
We Are Family

Ava Max
Maybe You're The Problem

GEORGE EZRA
Don't Matter Now

13.09.2022. 09:27:42

Bogat program Europskog tjedna mobilnosti

Konferencijom za novinare u Gradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i Kristina Škrokov, predsjednica udruge Varaždinski biciklisti najavili su program ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti. 
Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković je izjavio: Od samog dolaska naše nove gradske uprave mi smo se odlučili puno više posvetiti upravo razvoju biciklizma i biciklističke infrastrukture. Vrlo dobro surađujemo s udrugom Varaždinski biciklisti. Već drugu godinu za redom zajedno radimo na projektu Europskog tjedna mobilnosti – European Mobility Week. Prvi smo i jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji je prijavio program koji će se odvijati od 16. – 22. rujna ove godine. Program je raznolik: od postavljanja novih držača za bicikle „klamerica“, predavanja i panel diskusija. najavio je Marković i dodao kako Varaždin treba pratiti primjere razvijanih gradova poput Beča i Ljubljane i drugih europskih gradova koji prate moderne trendove. Sjetio se primjera loše prakse u Varaždinu prijašnjih godina koje nova uprava želi promijeniti. Naveo je izgradnju nove biciklističke staze u Gojancu u dužini 1,5 kilometara te naglasio da se kroz program europskog tjedna mobilnosti žele što više građani osvijestiti za svakodnevnu upotrebu bicikla. Želimo zajedno sa Sindikatom biciklista i udrugom razvijati biciklističku infrastrukturu kako bi se građani osjećali što sigurnije na cestama – poručio je Marković 
Predsjednica Uudruge Kristina Škrokov, uz napomenu da se očituje pomak u razvoju biciklističke infrastrukture, poseban je naglasak stavila na dio programa Dan bez automobila kada će u četvrtak 22. rujna za automobile biti zatvorena Hallerova aleja. Najavila je brojne sadržaje koji se pripremaju u suradnji sa Sveučilištem Sjever. Prijepodne su programi namijenjeni djeci a na večer koncerti na tom prostoru bez automobila. Od petka 16. rujna u prostoru u Školskoj ulici 2 odvijat će se zanimljiva predavanja i panel diskusije te biciklopopravljaone. Uz to, za nedjelju 18. rujna u 18 sati sa polaskom s Kapucinskog trga najavljena „Kritična masa“ - vožnja građana biciklima po ulicama grada kojom se želi upozoriti na nužnost jačanja biciklistike infrastrukture. Ruta vožnje će biti po ulicama kojima najčešće bicikliraju školska djeca.