Utorak je.


U popodnevnom
terminu uz Vas je Brankica
Trenutno svira:
LOW DEEP T
CasablancaSviralo je:

DINAH WASHINGTON
Is You Is or Is You Ain't My Baby (Rae & Christian Mix)

LOST FREQUENCIES
Like I Love You ft NGHBRS

XENIA
Troje

PRETENDERS
Don't Get Me Wrong

OPUS
Live Is Life (Na Na Na Na)

29.06.2022. 08:55:07

333. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

333. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj održat će se od 2. do 4. srpnja 2022. godine. Hodočašće predvodi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, a organizira župa sv. Josipa u Varaždinu. 
HODOGRAM HODOČAŠĆA GRADA VARAŽDINA
Subota, 2. srpnja 2022. 
Hodočašće započinje u subotu 2. srpnja u 3:00 sata blagoslovom hodočasnika u varaždinskoj katedrali, nakon čega će pješaci krenuti u Mariju Bistricu prema uobičajenom planu putovanja. Prolazit će kroz Trg slobode, Kapucinski i Vidovski trg, kroz Jalkovečku ulicu prema Beretincu i do Belskog dola gdje je malo odmorište. Hodočašće se nastavlja preko Podruta i Konjščine do Vinskog Vrha odakle u 14:00 sati započinje zajednička svečana procesija prema svetištu Majke Božje Bistričke, kamo se stiže oko 15:00 sati. Prvog dana hodočašća sveta misa u crkvi na otvorenom slavit će se u 19:00 sati, a u 21:00 sat bit će se pobožnost „Put svjetla“ uz procesiju sa svijećama na kalvariji. 

Nedjelja, 3. srpnja 2022. 
U nedjelju, 3. srpnja u 9 sati, bit će pobožnost križnoga puta na kalvariji s početkom u 9:00 sati. Zavjetna sveta misa u crkvi na otvorenom slavit će se u 11:00 sati. Za vjernike koji će se pješacima pridružiti u nedjelju, organiziraju se autobusi čiji je polazak iz Varaždina u 6:00 sati. Povratna karta u iznosu od 60 kn može se kupiti na autobusnom kolodvoru do petka 1. srpnja (ujedno i za pješake koji se vraćaju autobusom). Nakon oproštajne procesije u bistričkoj bazilici koja će biti u 15:00 sati, predviđen je povratak u Varaždin. 

Zavjetno varaždinsko hodočašće u Mariju Bistricu završava u ponedjeljak, 4. srpnja, svetom misom zahvalnicom u varaždinskoj katedrali s početkom u 19:00 sati.