Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 16:18 sati


Trenutno svira:
LOLLOBRIGIDA
SutraSviralo je:


BLACK EYED PEAS
Let's Get It Started

BADLY DRAWN BOY
COME ON EILEEN

24.11.2021. 08:13:56

Veleposlanik Alžira u posjetu Varaždinskoj županiji

Veleposlanik Alžira u Republici Hrvatskoj Nj. E. Mokhtar Amine Khelif boravio je  u posjetu Varaždinskoj županiji, gdje se susreo sa županom Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima, kao i predstavnicima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Varaždin te tvrtki Vindija, Varteks, MIV i Mobilisis. 
 - Potencijal za uspostavu ili nadogradnju suradnje između Hrvatske i Alžira postoji na brojnim područjima i u različitim gospodarskim sektorima. U tom smislu želim naglasiti otvorenost Varaždinske županije za međunarodnom suradnjom, i to putem međuregionalnih organizacija, veleposlanstava ili kroz bilateralne direktne odnose s pojedinim regijama u određenim državama. Rado ćemo prenijeti nekoj od regija iz vaše države iskustva u bilo kojem području od zajedničkog interesa, odnosno pomoći u uspostavi suradnje s gospodarskim subjektima s područja Varaždinske županije – istaknuo je župan Anđelko Stričak, koji je veleposlanika upoznao s gospodarstvom županije u kojem prevladava prerađivačka industrija, ali i brzo rastuća IT industrija. I dok je gospodarska suradnja između gospodarstvenika iz Alžira i Varaždinske županije danas gotovo simbolična, u budućnosti bi se to moglo promijeniti. 
 - Zainteresirani smo za suradnju Alžira i Hrvatske na području gospodarstva, poljoprivrede, turizma i sporta, područja u kojima itekako imate iskustva, kao i za suradnju među jedinicama lokalne i regionalne samouprave te civilnog društva – rekao je NJ. E. Mokhtar Amine Khelif i najavio posjet hrvatske državne i gospodarske delegacije Alžiru u prosincu.