Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 05:36 sati


Trenutno svira:
KC & THE SUNSHINE BAND
Get Down TonightSviralo je:

SANTANA
Maria, Maria (feat. The Product G&B)

PARNI VALJAK
Uhvati ritam

SNOW PATROL
Take Back The City

SHANIA TWAIN
UP

GEORGE HARRISON
Got My Mind Set On You

09.09.2021. 08:58:52

Otkrivanjem ploče s imenom glumice Smiljke Bencet–Jagarić otvoren 16. Trash Film Festival

Otkrivanjem ploče s imenom glumice Smiljke Bencet–Jagarić u varaždinskoj "Walk of Fame" u Uskoj ulici, gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u srijedu je otvorio 16. Trash Film Festival. U svom obraćanju publici na otvorenju, gradonačelnik je nazvao Varaždin gradom festivala. 
 - Nakon Špancirfesta, a prije baroknih večeri, smjestio se ovaj festival koji daje jednu posebnu osebujnost gradu Varaždinu. Uz konzervativno poimanje kulture, mi ovdje imamo nešto drugačije, nešto čime se Varaždin upisao na kartu kreativnih festivala u Hrvatskoj. Ono što je počelo prije šesnaest godina kao, možda, zezancija nekolicine ljudi preraslo je u pravi međunarodni festival. Ne trebamo brinuti za njegovu budućnost jer živimo u trash vremenu, od politike do estrade pa na dalje, tako da organizatorima za buduće festivale sigurno neće nedostajati inspiracije. – rekao je gradonačelnik te pohvalio organizatore što su se odlučili postaviti ploču u spomen hrvatskoj glumici Smiljki Bencet–Jagarić koja, na žalost, nije mogla prisustvovati svečanom otvorenju. 
 Organizatorima festivala ove je godine pristiglo čak 1616 filmova, najviše iz SAD-a, Indije, Irana i Brazila. U konkurenciju za festivalsku nagradu „Zlatna motorka“ ušla su 54 filma. Projekcije će se odvijati 17 do 21 sat u kinu Gaj, a dodjela nagrada zakazana je za subotu. Uz službeni, festival donosi i bogat off-program. U četvrtak filmski kviz i debatu o sociološkom fenomenu televizijskih sapunica, a svake festivalske večeri i koncerte na terasi Caffe bara Elephant. Uz poštivanje epidemioloških mjera, varaždinskoj i gostujućoj publici slijedeća četiri dana 16. TFF donosi pregršt zabave.