Utorak je.


U jutarnjem terminu
s Vama je Robert
Trenutno svira:
HOT CHOCOLATE
I GAVE YOU MY HEARTSviralo je:

DENISE LASALLE
My Toot Toot

RIVERS
Parole, parole

BRUNO MARS
Uptown Funk (ft. Mark Ronson)

CHER
Believe

GEORGE MICHAEL
The Edge Of Heaven

16.04.2024. 09:18:51

Pronađene kosti prilikom radova na obnovi Stare škole u Petrijancu

Prilikom radova na hidroizolaciji zgrade u sklopu obnove Stare škole u Petrijancu, radnici su naišli na nekoliko kostura iz, pretpostavlja se, Rimskog doba. Kako je prilikom obilaska nalazišta kostiju rekao načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, ovo područje na kojem se nalazi Stara škola bogato je arheološko područje, a već je ranije na području Petrijanca pronađen rimski novac. 
 – Radili smo ovdje hidroizolaciju zidova podruma Stare škole i na samom ulazu u zgradu pronašle su se životinjske kosti. Daljnje analize potvrdit će radi li se ovdje o nekakvom odlagalištu gdje su stari Rimljani odlagali svoja goveda ili se radi o nečem drugom. Osim ovog nalazišta kod Stare škole, cijeli Trg svetog Petra i Pavla nalazi se u zoni arheologije – rekao je Posavec. 
Kako je dodala viša kustosica Gradskog muzeja Varaždin Lovorka Štimac-Dedić, čitavo naselje Petrijanec je bogato antičkim slojem. – Pretpostavljamo da se radi o kostima goveda, no nismo još sigurni. Moguće je i da se radi o nekakvoj otpadnoj jami. S obzirom da ima jako puno prekrasne rimske keramike i lonaca te stakla, naknadnom analizom ćemo utvrditi o kojem se stoljeću radi – zaključila je.