Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 16:54 sati


Trenutno svira:
CAMILA CABELLO
HavanaSviralo je:

Davorin i Bogovici
Krenimo

BRUNO MARS
Marry You

Jim Carey
Somebody To Love

CHRIS REA
The Road To Hell

BOA II feat. Mario Huljev
Absentia

02.12.2022. 14:39:31

Dobar tek! / Kultura hrane u varaždinskom kraju

Gradski muzej Varaždin ovu godinu zaključuje izložbom Dobar tek! / Kultura hrane u varaždinskom kraju, koja se uz Dan grada Varaždina otvara u palači Herzer u srijedu, 7. prosinca u 19 sati. Projekt je realiziran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Varaždina i Varaždinske županije. 
Na izložbi je predstavljeno oko 500 predmeta iz fundusa GMV-a, koji kroz multidisciplinarni pristup govore o prehrambenim navikama i običajima, proizvodnji, trgovanju, pripremi, pohrani, posluživanju i konzumaciji hrane na varaždinskom prostoru kroz prošlost i sadašnjost, pa i s pogledom i budućnost. Kako je to jedan od najvećih i najopsežnijih projekata varaždinskoga muzeja u posljednjih nekoliko godina, u čijem su osmišljavanju sudjelovali kustosi i restauratori svih odjela GMV-a, kao i više vanjskih suradnika, izložba će biti postavljena za razgled gotovo cijelu iduću godinu. 
Drugi dio izložbe s temom o ulozi hrane s konzervatorsko-restauratorskog aspekta otvara se u Starom gradu u siječnju 2023. godine. Tijekom trajanja izložbe bit će objavljen i prateći katalog.