Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 18:30 sati


Trenutno svira:
Dermot Kennedy
GiantsSviralo je:

FELIX JAEHN
Book of Love (feat. Polina)

Kristian Marolt
Ne Daj (Radio Edit)

RED HOT CHILI PEPPERS
Tell Me Baby

BOB DYLAN
SENOR

SPICE GIRLS
Wannabe

01.12.2022. 13:07:01

U naselju Hrženica gradi se kružni tok

Radovi na izgradnji kružnog toka u naselju Hrženica u Općini Sveti Đurđ idu svojim tokom, a da je tome tako uvjerili su se župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany te ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački koji su obišle radove. 
 -Ovim kružnim tokom dobiti ćemo uređeno raskrižje, a naravno da je najvažnija komponenta u svemu tome i sigurnost prometa na cestama. Ovo je bilo podosta problematično raskrižje i ovime smo taj problem riješili. Zahvaljujem se Županijskoj upravi za ceste kao i Varaždinskoj županiji na podršci u realizaciji ovog projekta - rekao je Jany naglasivši izuzetno dobru suradnju sa spomenutim institucijama. Župan Stričak je naglasio kako su potrebe za uređenjem i sanacijom naših prometnica daleko veće od raspoloživih sredstava. 
 - Svaka investicija je dobro došla, pa i ova, a pogotovo ako ju promatramo iz aspekta sigurnosti prometa. O njoj smo razgovarali prije par mjeseci na svečanoj sjednici povodom Dana općine. Sve što je tada dogovoreno je u realizaciji. Često je inicijativa s terena dobrodošla, a ovdje se radi upravo o tome. Potrebe za uređenjem županijskih prometnica su daleko veća od proračuna ŽUC-a tako da brojne zahvate odrađujemo sa Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvom unutarnjih poslova, Hrvatskim cestama te ostalim institucijama– zaključio je župan Stričak s kojim se složio i ravnatelj ŽUC-a Osonjački naznačivši pritom kako Hrženica dobiva moderan kružni tok koji će biti realizirani u suradnji s Općinom Sveti Đurđ. 
Inače, radovi na izgradnji kružnog toka iznose 1.248.000,00 kuna s PDV-om, a dio iznosa financirati će i Općina Sveti Đurđ.