Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 18:51 sati


Trenutno svira:
LP
Other PeopleSviralo je:

AZRA
Klincek Stoji Pod Oblokom

MAXI PRIEST
THAT GIRL

AL CORLEY
SQUARE ROOMS

LOU REED
I'M WAITING FOR THE MAN (THE VELVET UNDERGROUND)

Dermot Kennedy
Giants

29.11.2022. 09:06:38

Gradonačelnik najavio mogućnost referenduma o rješavanju problema bala u Brezju

U prostorijama varaždinskog 7. mjesnog odbora u Biškupcu u ponedjeljak, 28. studenog 2022. godine održan je dobro posjećen zbor građana na temu konačnog zbrinjavanja baliranog otpada u Brezju. Nakon što je Juraj Rožić, predsjednik 7. Mjesnog odbora izrazio želju građana da se konačno riješi taj 17 godina stari problem, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković iznio je osnovne informacije o točki dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina na kojoj će se raspravljati o proračunu, a u vezi s tim i o načinu rješavanja baliranog otpada. Uz 40 posto sufinanciranja države, jedini ponuđač koji je dostavio ponudu na natječaju bila je zajednica ponuditelja CIOS-a i tvrtke HIS iz Donje Višnjice koji će biti u obavezi u 18 mjeseci od potpisa ugovora maknuti i zbrinuti bale u Brezju te sanirati tlo ispod otpada.
Nama je cilj konačno maknuti bale i staviti gospodarsku zonu Brezje u punu funkciju. Radimo sve transparentno i po zakonu od prvog dana i ako se prihvati proračun i zaduženje izvođač je spreman krenuti u posao. – rekao je zamjenik gradonačelnika Marković nakon čega se razvila diskusija među građanima. 
U međuvremenu se skupu priključio i gradonačelnik Neven Bosilj koji je naglasio kako je cilj maknuti bale i staviti gospodarsku zonu u funkciju. Procijenio je da se prodajom zemljišta u Gospodarskoj zoni u Brezju može namaknuti gotovo 16,5 milijuna eura što je dovoljno za rješavanje problema bala te je najavio mogućnost raspisivanja referenduma građana na kojem će građani odlučiti jesu li za kreditno zaduženje kako bi se Varaždin konačno riješio tog dugotrajnog problema. O tome da li će Varaždinci izlaziti na referendum ovisi o Gradskom vijeću. Gradonačelnik nije mogao sa sigurnošću govoriti kako će u srijedu glasati vijećnici, ali je siguran da će birači pratiti tko će i kako glasati.