Odmarajte uši.
Mi sviramo!


Trenutno je - 10:00 sati


Trenutno svira:Sviralo je:


03.05.2021. 11:47:29

MIMOHOD VATROGASNIH VOZILA POVODOM DANA VATROGASTVA

U utorak, 4. svibnja 2021. godine mimohodom vatrogasnih vozila Gradske vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina obilježit će 4. svibnja – Dan vatrogastva i Dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. 

Nakon okupljanja od 9 sati, u 9:30 sati s varaždinskog aerodroma krenut će kolona koja će biti sastavljena od vatrogasnih osobnih vozila , pick-apova, kombi i navalnih vozila , cisterni, kamiona s ljestvama, tehničkih i specijalnih vozila. 
Građani će tako moći vidjeti sva moderna vatrogasna vozila koja su posljednjih nekoliko godina nabavljena za dobrovoljna vatrogasna društva i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Varaždina. 

 Kako je predviđeno, kolona vatrogasnih vozila proći će Trnovec, Zbelavu i dalje kroz gotovo sva prigradska naselja da bi kasnije stigli na Franjevački trg, Trg kralja Tomislava, proći će i Pavlinskom ulicom te Ulicom Alojzija Stepinca. 
Kako je predviđeno, vozila će se kretati gradom uz upaljene svjetlosne i zvučne signale. ( mapa u prilogu ) 
 Uz zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Ivicu Labaša i predsjednika Gradske vatrogasne zajednice dr. sc. Tomislava Bogovića u mimohodu će sudjelovati i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok. 

 Prije dolaska na mimohod, pojedina vatrogasna društva upalit će svijeće ispred vatrogasnih domova u znak sjećanja na preminule branitelje i vatrogasce. Sve navedene aktivnosti održavat će se uz maksimalno poštivanje protuepidemijskih mjera, bez okupljanja vatrogasaca i građana. Pozivamo medije da najave prolazak kolone gradom, te izvijeste javnost o ovom načinu proslave dana vatrogastva usklađenom s protuepidemijskim mjerama