Utorak je.


U jutarnjem terminu
s Vama je Robert
Trenutno svira:
DOLORES O'RIORDAN
The JourneySviralo je:

BON JOVI
SAY IT ISN`T SO

GLENN FREY
The Heat Is On

LISA STANSFIELD
Change

BILLIE MYERS
Kiss The Rain

ONEREPUBLIC
Run

Vijesti
Gradski muzej Varaždin ovu godinu zaključuje izložbom Dobar tek! / Kultura hrane u varaždinskom kraju, koja se uz Dan grada Varaždina otvara u palači Herzer u srijedu, 7. prosinca u 19 sati.
Radio Sjeverozapad / 02.12.2022. 14:37:06

Najavljena akcija zaštite okoliša „Rotary šuma“

Predstavnici Rotary klubova koji djeluju na području Varaždinske županije, Uprave šuma u Koprivnici u sastavu Hrvatskih šuma, šumarija Varaždin, Ludbreg i Ivanec, Hrvatskog šumarskog društva potpisali su danas u Županijskoj palači pismo namjere o provođenju zajedničke akcije zaštite okoliša pod nazivom „Rotary šuma“.
U srijedu se u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina održala 13. sjednica Gradskog vijeća, uz prisustvo 19 i opravdani izostanak 2 vijećnika...
Proračun Varaždinske županije za 2023. godinu iznosi 230,8 milijuna eura, a prvi put je iskazan u novoj službenoj valuti Republike Hrvatske.
Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec prisustvovala je uručenju AVD uređaja kojeg je Grad Varaždin poklonio Domu zdravlja Varaždinske županije.
U ponedjeljak 28. studenoga 2022. godine je u Varaždinu predstavljen Projekt koji su sufinancirale EU i Republika Hrvatska, a odnosi se na dovršetak radova i ulaganja u modernizaciju pogona za preradu voća i povrća, nove tehnologije i nove proizvode tvornice Kalnik, uključujući i novitet na tržištu – Ajvar squeeze.
Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina i saborski zastupnik Damir Habijan podnio je u Hrvatskom saboru amandman na Prijedlog državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023. godinu i osigurao dodatnih 5 milijuna kuna za Sveučilište Sjever
Varaždinska županija će i ove godine imati svoje predstavnike na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu, najprestižnijem i najvećem svjetskom ekipnom kuharskom natjecanju koje se održava od 26. do 30. studenoga.
Dječje gradsko vijeće Grada Varaždina održalo je u ponedjeljak, 21. studenoga 2022. godine redovnu sjednicu. Sjednici, koju je vodio predsjednik Lovro Ledenko uz dugogodišnju koordinatoricu Dječjeg foruma Dubravku Novak, prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj. ..
Radio Sjeverozapad / 17.11.2022. 09:08:25

„Dani okusa varaždinskoga kraja“

Od 18. do 28. studenoga u 14 restorana diljem Varaždinske županije održat će se „Dani okusa varaždinskoga kraja“, jedinstveni festival autohtone i tradicijske gastronomije. Održava se u sklopu nacionalne manifestacije „Dani okusa hrvatske tradicije“, u koju je uključeno ukupno 11 hrvatskih županija...
Košarkaši varaždinskog Varteksa u 9. kolu A-2 lige sjever u nedjelju 4. prosinca dočekuju ekipu Radnika iz Križevaca, a susret počinje u 19.30 sati u domu varaždinske košarke – sportskoj dvorani Graberje.
Radio Sjeverozapad / 01.12.2022. 13:07:01

U naselju Hrženica gradi se kružni tok

U naselju Hrženica gradi se kružni tok, gradilište obišli župan Anđelko Stričak, načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački...
Radio Sjeverozapad / 01.12.2022. 13:04:35

Koji saborski zastupnici su protiv projekata za sjever Hrvatske?

Hrvatski sabor prihvatio je u utorak državni proračun za 2023. godinu, najvažniji financijski dokument, čiji su osnovni ciljevi ublažiti posljedice krize, očuvati gospodarski rast i razvoj te očuvati socijalnu sigurnost. Proračun je dobio potporu 77 zastupnika, a protiv ih se izjasnilo 50.
Poljoprivrednicima iz Varaždinske županije, čiji su usjevi i nasadi stradali uslijed prirodne nepogode tuče, isplaćena je naknada štete u iznosu od 10.485.000 kuna. Riječ je o najvećem iznosu isplaćenom za štete u poljoprivredi na području Varaždinske županije.
U prostorijama varaždinskog 7. mjesnog odbora u Biškupcu u ponedjeljak, 28. studenog 2022. godine održan je dobro posjećen zbor građana na temu konačnog zbrinjavanja baliranog otpada u Brezju.
Grad Varaždina je obavio sve potrebne pripreme za isplatu božićnica koje će početi stizati na račune građana već od ponedjeljka, 21. studenoga 2022. godine putem poštanskih uputnica na kućne adrese korisnika...
Ministarstvo zdravstva Općoj bolnici Varaždin u utorak je odobrilo više od 62 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte obnove zgrada oštećenih u potresu. Riječ je o odličnim vijestima za varaždinsku bolnicu koja će zahvaljujući dodijeljenim bespovratnim sredstvima obnoviti zgrade koje su u potresu krajem prosinca 2020. godine pretrpjele štetu.
Kako bi obradovali tamošnje mališane i barem im malo olakšali posjet liječniku, članovi Mladeži HDZ-a Varaždinske županije i Općine Maruševec zajedničkim su snagama opremili dječji kutak u nedavno obnovljenoj ambulanti u Maruševcu.
Radio Sjeverozapad / 25.10.2022. 12:31:28

Grad Varaždin će stati na kraj narušavanju javnog reda i mira

U petak, 21. listopada 2022. godine u Gradskoj vijećnici Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina održao je konferenciju za novinare na kojoj je najavio donošenje potpuno nove Odluke o javnom redu i miru te izmjene Odluke o komunalnom redu i Odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti.
U razdoblju od 21. listopada do 20. studenog 2022. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom usvajanja Odluke o načinu, postupku i kriterijima za imenovanje ulica, trgova i naselja na području Grada Varaždina.